Skip to main content
Kokossoep met schelvis en udonnoedels
Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

4.3
(523)

Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in een soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel sereh genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

⅓ stuk(s)

Paksoi

125 ml

Kokosmelk

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Paksoi snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door of schud het pakje flink voor je het toevoegt.

Smaakmakers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Koken en snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

Soep afmaken
5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders