Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in een soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel sereh genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Snijbonen
â…“ stuk(s)
Paksoi
125 ml
Kokosmelk
1 tl
Gemalen citroengras
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
300 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door of schud het pakje flink voor je het toevoegt.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.
Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.
Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.