Skip to main content
Kippendijfilet met sinaasappel-cranberrysaus
Kippendijfilet met sinaasappel-cranberrysaus

Kippendijfilet met sinaasappel-cranberrysaus

met spekreepjes, witlof en aardappelpartjes

4.2
(156)

Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij
Noten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Ovenaardappelparten

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

80 gram

Cranberrychutney

10 gram

Gezouten gebrande pecannoten

(Bevat: Noten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)4237 kJ
Energie (kcal)1013 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels15.3 g
Eiwitten45 g
Zout0.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium237.7 mg
Calcium39.1 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Bord
Pan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilet 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 30 ml sinaasappelsap per persoon.

Kip bereiden
2

Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de ui in de ovenschaal. Leg de kippendijfilet op de ui en schenk het bakvet uit de pan erover. Verdeel de cranberry-sinaasappelsaus, wat tijmtakjes en de helft van de rozemarijn eroverheen.

Aardappelen roosteren
3

Verdeel de aardappelparten langs een kant van een bakplaat met bakpapier en zet de ovenschaal ernaast. Meng de aardappelparten met de overige olijfolie en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kippendijfilet en de aardappelparten 18 - 20 minuten in de oven.

Spekreepjes bakken
4

Verhit, in de laatste 10 minuten van de baktijd van de kip en aardappelen, dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen het witlof in kwarten. 

Weetje: Wist je dat witlof haar kleur dankt aan het feit dat de bladeren het zonlicht niet zien? Hierdoor produceert de plant geen chlorofyl of bladgroen, wat witlof een groene kleur zou geven.

Witlof bakken
5

Haal de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witlof, de honing, de mosterd en het water toe. Bak het witlof 3 minuten. Keer regelmatig om. Voeg de pecannoten en de spekreepjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelparten over de borden en serveer met mayonaise naar smaak. Leg de kippendijfilet ernaast en schep de cranberrysaus en ui erop. Garneer het gerecht met sinaasappelrasp naar smaak. Serveer met het witlof met pecannoten en spekreepjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders