Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

100 gram

Kipfilethaasjes

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3645 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten49.3 g
waarvan verzadigd26.9 g
Koolhydraten48.2 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels12.1 g
Eiwitten52.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Rasp

Instructies

Aardappelen en sperziebonen bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 15 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de sperziebonen en 2 el water per persoon toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 6 minuten. Roer af en toe om.
  • Haal het deksel van de hapjespan en bak de sperziebonen nog 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Kipfilethaasjes bakken
2
  • Verhit in een tweede koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilethaasjes samen met het spek 3 - 4 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Haal het spek uit de pan en houd apart. Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut mee.
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, de kaas en 1 - 2 el water per persoon toe en roer goed door.
  • Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten inkoken. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. Voeg de zongedroogde tomaten bij de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn.

 

Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes over platte borden.
  • Leg de sperziebonen en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Schenk de parmezaan-roomsaus over de kip.
  • Verkruimel het gebakken spek over de kip en garneer met het basilicum.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.