Skip to main content
Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes
Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes

Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes

3.1
(379)

Kookmee: Een echte chefkok geeft het gerecht net dat beetje extra. Garneer het gerecht daarom met peterselie en probeer het zo goed mogelijk over de verschillende borden te verdelen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Bloemkool

110 gram

Kipfilethaasjes

½ tl

Gedroogde tijm

40 gram

Cranberrychutney

(Bevat: Mosterd)

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)584 kcal
Energie (kJ)2443.5 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten72 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Oven
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (dita) grondig, snijd in parten en kook met een snufje zout, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat met deksel staan.

2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes.

Verdeel 1 el water per persoon over de kipfilethaasjes.
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipfilethaasjes in 2 minuten bruin. Haal de pan van het vuur en leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en verdeel de cranberrychutney en 1 el water per persoon over de kip. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven.

Bak de bloemkool.
4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de bloemkool en tijm 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak op middelmatig vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bestrooi met peper en zout.

Voeg de boter en bijna alle peterselie toe.
5

Hak ondertussen de peterselie grof. Voeg de boter en bijna alle peterselie toe aan de pan met gekookte aardappelen. Roer door en laat een paar minuten met deksel op de pan staan.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de kipfilethaasjes, cranberrychutney, bloemkool en peterselieaardappeltjes over de borden. Garneer met de overige peterselie en besprenkel met het bakvocht uit de ovenschaal.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders