.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
150 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelpartjes
2 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
Olijfolie
50 ml
Water
naar smaak
Zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en voeg de ui toe. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.
Snijd de bieslook fijn.
Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kipfilet op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet toe aan de pan met de saus.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de geroosterde wortel.