Kipfilet met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met aardappelpartjes en geroosterde wortel

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Olijfolie

50 ml

Water

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2995 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten50.4 g
waarvan suikers2.9 g
Vezels9.4 g
Eiwitten72.7 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Wortel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Aardappelpartjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Haal in de laatste 5 minuten het deksel van de pan en voeg de ui toe. Breng op smaak met peper.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.

Bieslook snijden
4

Snijd de bieslook fijn.

Saus maken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kipfilet op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet toe aan de pan met de saus.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de geroosterde wortel.