Kipfilet met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en geroosterde bospeen

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

⅓ bosje(s)

Bospeen

200 gram

Krieltjes

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

50 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3317 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten46.4 g
waarvan verzadigd23.4 g
Koolhydraten57.7 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels12.2 g
Eiwitten33.7 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Bospeen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en halveer de kleine. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Krieltjes bereiden
2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten. Schep regelmatig om, haal het 15 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.

Bieslook snijden
4

 Snijd de bieslook fijn.

Saus maken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kipfilet op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet toe aan de pan met de saus.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de geroosterde bospeen.