
Romige groentelasagne met spinazie
De romige saus en Italiaanse kaas smaken heerlijk bij de gegrilde groenten
Voor dit gerecht maak je de bechamelsaus zelf. Bechamelsaus, ook wel witte saus genoemd, wordt veel gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken als basissaus. Wanneer je de boter hebt verhit en de bloem toegevoegd, dan ontstaat er zogenaamde roux. Vanuit hier breng je deze klassieke saus verder op smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
3 takje(s)
Gedroogde oregano
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Lasagnebladen
(Bevat Gluten, Eieren)
Zelf toevoegen
500 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
3 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette en aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik.
Verdeel de aubergine en courgette op een bakplaat met bakpapier en wrijf in met olijfolie, peper en zout. Bak de groenten 10 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

Verhit de roomboter in een wok, hapjespan of grote pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper.
Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 deel van de grana padano en peper en zout naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie.

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk deze goed aan zodat er geen lucht tussen blijft. Leg daarna een paar plakken courgette en aubergine op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus achter voor de bovenkant. Let op! De hoeveelheid saus per laag hoeft maar heel dun te zijn, omdat je verse bladen gebruikt.
Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel de lasagne over de borden.