HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Aardappel Courgettesoep Met Pompoenpitten En Olijfbrood
topBanner
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje

Lees meer

De aardappel-courgettesoep krijgt een extra romige smaak door de Italiaanse kookroom genaamd panna cucina. Bij de soep serveer je biologisch brood met groene en zwarte olijven. Dit brood is speciaal door onze bakker voor HelloFresh gemaakt.

Labels:Pittig
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

400 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Olijvenciabatta

(BevatGlutenbevattende granen)

2 el

Kookroom

(BevatMelk)

75 gram

Oude-kaasplakken

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)659 kcal
Energie (kJ)2757 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en kook 500 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Was ondertussen de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

4

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en courgette toe en bak al roerende 1 - 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

5

Bak ondertussen het olijfbrood 6 - 8 minuten in de oven.

6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

7

Verdeel de soep over de soepkommen en schep in elke soepkom een el kookroom. Garneer de soep met de pompoenpitten, oude kaas en eventueel olijfolie naar smaak. Serveer met het olijfbrood.