Houd je van knoflook? Pof dan ook een paar teentjes (in het schilletje) mee met de krieltjes in de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
1 stuk(s)
Kipfilet
100 ml
Alpro Cooking op basis van Haver
¼ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Mesclun
½ tl
Mosterd
75 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
1.25 el
Rodewijnazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de paddenstoelenbouillon. Was de krieltjes en halveer ze, snijd de grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de krieltjes in 25 – 30 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de plakjes champignon toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.
Blus de champignons, knoflook en sjalot af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de Alpro Cooking toe en roer door. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus ongeveer 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.
Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in parten.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Meng in een saladekom per persoon 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige sjalot, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de salade, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.
Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonsaus.