Skip to main content
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes

geserveerd met groentefrietjes

Wie kent het niet: de klassieke combinatie van kip, friet en appelmoes. Vandaag bereid je een variant met groentefrietjes. Dat is niet alleen lekker, maar ook een stuk gezonder. Appel en peer gaan goed samen en dat proef je in de friszoete appel-perenmoes die je erbij serveert.

Allergenen :
Selderij
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

100 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Peen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Peer

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4038 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers37.2 g
Vezels25 g
Eiwitten34 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Steelpan

Instructies

Cutting
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij. Snijd van de knolselderij, pastinaak, gele peen en oranje peen frietjes van 1/2 – 1 cm breed.

Baking
2

Meng de groentefrietjes op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Frying
3

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de kipdrumsticks in 5 – 6 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cutting
4

Schil ondertussen de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Cooking
5

Laat de overige roomboter smelten in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de appel- en perenstukjes en per persoon 2 el water en 1 tl honing toe aan de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur en roer het geheel goed door. Prak grof met een vork en bewaar de appel-perenmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Serve
6

Verdeel de groentefrietjes over de borden, schep de appel-perenmoes erbij en verdeel de kipdrumsticks over de borden. Serveer met de mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Platbrood met grillkaas en honing

Platbrood met grillkaas en honing

met verse kruiden, paprikamayo, za'atar en rodekool
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet
Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

Gegratineerde kabeljauw met verse kruiden

met cheesy pankotopping en appel-walnootsalade
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

Garnalen met parelcouscous in cherrytomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en komkommer-appelsalade met pompoenpitten
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Geitenkaasomelet met gebakken aardappelen

Geitenkaasomelet met gebakken aardappelen

met Turkse groene peper en aioli
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken aardappeltjes en uienchutney
Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

met regenboogwortelgroenten, hazelnoten en verse kruiden
Steak met aardbei-balsamicojus

Steak met aardbei-balsamicojus

met knoflook-aardappelpuree en zuurkool met appel
Tortilla's met krokante kip en aardappelpartjes

Tortilla's met krokante kip en aardappelpartjes

met honingmosterddressing en salade
Vegetarische burger met blauwe kaas

Vegetarische burger met blauwe kaas

met peer-balsamicosalade en zelfgemaakte frieten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!