Skip to main content
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus
Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

Kip met huisgemaakte appelmoes en pindasaus

met gegrilde bospeen en ovenfrieten

Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!

Allergenen :
Pinda's
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

¼ bosje(s)

Bospeen

290 gram

Kipdrumsticks en -vleugels in satémarinade

1 stuk(s)

Appel

0.45 tl

Gemalen kaneel

125 gram

Mini-romatomaten

40 gram

Slamix met dille

(Kan bevatten: Selderij)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

¾ el

[Plantaardige] roomboter

40 ml

[Plantaardige] melk

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kcal)1365 kcal
Energie (kJ)5711 kJ
Vetten77 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten114 g
waarvan suikers45 g
Vezels10.8 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Grote hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Steelpan
Saladekom
Grote kom
Serveerschaal

Instructies

Friet maken
1

Verwarm de oven voor 210 graden (hete lucht) of 230 graden (elektrisch). Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg dat er genoeg ruimte is in de oven voor de ovenschaal met bospeen.

Bospeen bereiden
2

Verwijder het loof van de bospeen, snijd de bospeen in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en plaats de bospeen samen met de frieten in de oven. Bak beide 30 - 35 minuten. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.

Appelmoes maken
4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.

Tip: Voeg niet teveel kaneel toe, dan wordt het net een dessert. Warm vlak voor serveren weer op als je van warme appelmoes houdt.

Pindasaus maken
5

Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de romatomaten. Voeg de romatomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de pindakaas met de melk en de ketjap toe aan een steelpan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Tip: Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt. Voeg naar smaak sambal en/of ketchup toe aan de pindasaus om hem zoeter of pittiger te maken.

Serveren
6

Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een serveerschaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui