Zin om de appelmoes een originele twist te geven? Vervang de kaneel door tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - een perfecte combinatie met kip en satésaus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
¼ bunch
Bunched carrots
290 g
Chicken wings & drumsticks in saté marinade
1 piece
Apple
0.45 teaspoon
Ground cinnamon
125 g
Mini Roma tomatoes
40 g
Salad mix with dill
(May be present Celery)
1 tube
Peanut butter
(Contains Peanuts May be present Tree nuts)
2.5 g
Fresh chives
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
40 milliliters
[Plant-based] milk
1.5 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor 210 graden (hete lucht) of 230 graden (elektrisch). Was de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon en verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zorg dat er genoeg ruimte is in de oven voor de ovenschaal met bospeen.
Verwijder het loof van de bospeen, snijd de bospeen in de lengte doormidden en leg in een ovenschaal. Meng met per persoon: 1 tl honing en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en plaats de bospeen samen met de frieten in de oven. Bak beide 30 - 35 minuten. Schep halverwege om.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kipdrumsticks en vleugels toe en bak in 4 - 6 minuten rondom aan. Voeg een scheutje water toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Schep regelmatig om.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de appelblokjes 3 minuten met 1/2 tl kaneel per persoon. Blus af met 50 ml water per persoon en kook in. Voeg meer water toe indien nodig. Roer regelmatig door en prak de stukjes grof. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Tip: Voeg niet teveel kaneel toe, dan wordt het net een dessert. Warm vlak voor serveren weer op als je van warme appelmoes houdt.
Maak in een saladekom een dressing van wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Halveer de romatomaten. Voeg de romatomaten en salademix toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de pindakaas met de melk en de ketjap toe aan een steelpan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat in 3 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Tip: Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik wordt. Voeg naar smaak sambal en/of ketchup toe aan de pindasaus om hem zoeter of pittiger te maken.
Schep de frieten in een grote kom en leg de kipdrumsticks en vleugels in een serveerschaal. Garneer de bospeen met de bieslook. Zet alles op tafel en serveer met de mayonaise, appelmoes en pindasaus.