Skip to main content
Kerstbrunch met Amerikaanse stijl aardbeienpancakes
Kerstbrunch met Amerikaanse stijl aardbeienpancakes

Kerstbrunch met Amerikaanse stijl aardbeienpancakes

4 porties | met roerei met avocado, kerststol en croissants

De Brunchbox bevat alles voor een feestelijke kerstbrunch. Van aardbei-pannenkoekjes tot eieren met avocado, kerstbroodjes, croissants en vers sinaasappelsap. De tafel is in een handomdraai gevuld met lekkers!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Hazelnoten
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

8 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat: Tarwe, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Ei, Soja, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Avocado

240 gram

Viennoiserie

(Bevat: Tarwe, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja)

7 stuk(s)

Sinaasappel

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mango

750 gram

Feeststol

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Hazelnoten, Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Sesamzaad)

75 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Sesamzaad, Pinda's)

500 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

80 gram

Cranberrychutney

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

3 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)20977 kJ
Energie (kcal)5014 kcal
Vetten193.3 g
waarvan verzadigd97.7 g
Koolhydraten632.5 g
waarvan suikers270.6 g
Vezels41.3 g
Eiwitten134.4 g
Zout10.6 g
Potassium2067.5 mg
Calcium385.9 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan
Mengkom
Bakplaat met bakpapier
Handmixer

Instructies

Beslag maken
1
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, 3 el suiker en een snufje zout.
  • Mix in een tweede kom 4 eieren. Voeg 200 ml melk toe en meng met een garde tot er veel luchtbubbels ontstaan.
  • Vouw het eimengsel voorzichtig door het bloemmengsel en mix goed door tot er een glad beslag ontstaat.
Pannenkoeken bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Gebruik een pollepel om het pannenkoekenbeslag in delen in de pan te schenken. Bak 3 of 4 pannenkoeken tegelijk en bak 1 - 2 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot al het beslag op is. Voeg tussendoor wat zonnebloemolie toe indien nodig.
Broodjes afbakken
3
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel de croissantjes en viennoiserie over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Voeg de slagroom en poedersuiker toe aan een mengkom.
  • Mix met een handmixer tot er stijve pieken ontstaan.
Yoghurtbowls maken
4
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Verdeel de mango over de kommen en besprenkel met honing naar smaak.
  • Pers de sinaasappels uit en verdeel het sap over 4 glazen.
  • Snijd de aardbeien in plakjes.
Roerei maken
5
  • Voeg de overige eieren en een scheutje melk toe aan een kom en mix met een garde.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het roerei.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Verdeel de avocado en het roerei over een serveerschaal.
Tafel opdekken
6
  • Verdeel de pannenkoeken over borden en garneer met de slagroom en aardbeien.
  • Snijd de stol in plakken en verdeel de croissantjes en viennoiserie over een serveerschaal.
  • Dek de tafel met het roerei, de avocado, de yoghurtbowls, het sinaasappelsap en de aardbeipannenkoeken. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders