Skip to main content
Chocolademousse van banaan en avocado
Chocolademousse van banaan en avocado

Chocolademousse van banaan en avocado

3.1
(2)

Wanneer je dit op tafel zet, denkt men misschien eerst dat dit recept heel zwaar is. Maar niets is minder waar! Je gebruikt namelijk vooral fruit voor deze chocolademousse. Avocado zit boordevol vitamines, is rijk aan vezels en bevat onverzadigde vetten die goed voor je zijn. Lekker én gezond dus!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Banaan

1 stuk(s)

Avocado

1 tl

Kokosrasp

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Cacaopoeder

2 tl

Honing

½ tl

Vanille-extract

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

/ per gerecht

Benodigdheden

Kom
Staafmixer
Vershoudfolie

Instructies

Lepel het vruchtvlees uit de schil.
1

Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de banaan in plakken.

Pureer met een staafmixer.
2

Meng het vruchtvlees van de avocado met de banaan, cacaopoeder, honing en vanille-extract in een kom en pureer met een staafmixer. Voeg een scheutje melk toe om de chocolademousse romig te maken.

Verdeel de chocolademousse over glazen.
3

Verdeel de chocolademousse over glazen, dek af met vershoudfolie en laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast.

Garneer de chocolademousse met de kokosrasp.
4

Garneer de chocolademousse vlak voor het opdienen met kokosrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders