Skip to main content
Tournedos in knoflook-dragonboter met spruitjes

Tournedos in knoflook-dragonboter met spruitjes

met Parmigiano Reggiano, aardappelpartjes en basilicumcrème

Dragon is een kruid met een unieke, lichtzoete smaak. Het geeft salades een frisse toets en past goed bij citrusdressings, zeevruchten of kip en romige ingrediënten.

Labels:
Extra Veggies
High Protein
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tournedos

200 gram

Aardappelen

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

2.5 gram

Verse dragon

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2960 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten55.7 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels12.4 g
Eiwitten39.9 g
Cholesterol8.3 mg
Zout0.6 g
Potassium1061.5 mg
Calcium154.3 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelpartjes maken
1
  • Haal de tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in partjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes 18 - 22 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spruitjes 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de puntpaprika in reepjes.
  • Voeg beide toe aan de spruitjes en bak nog 6 - 9 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de dragon fijn.
Tournedos bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de roomboter goed heet is en bak de tournedos 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de tournedos eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tournedos het liefst eet.

Serveren
4
  • Verhit nog een klontje roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut. Haal daarna de pan van het vuur en roer de dragon erdoor.
  • Serveer alles op borden en rasp de kaas direct over de aardappelpartjes.
  • Besprenkel de groenten met de basilicumcrème en de tournedos met de dragonboter.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders