Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Carrot
200 g
Potatoes
100 g
Spinach
(May be present Celery)
40 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
40 g
Onion chutney
1 piece
Veal burger
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Mustard
100 milliliters
Water
¼ piece
Low sodium beef stock cube
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de jus.
Voeg de pikante uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.
Tip: Vind je dat de saus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de saus meer kan indikken.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en schep de romige spinazie ernaast. Leg de burger op de puree en schenk de jus eroverheen.