Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udonnoedels, spitskool en broccoli

20 minuten
Lees meer

Deze heldere noedelsoep kan in Japan op elk moment van de dag: van ontbijt tot diner. De soep zit boordevol groenten en wordt geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. Voor het echte oosterse gevoel eet je de ramen met stokjes.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenQuick & easyLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granenVisSoja
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Peen

125 g

Champignons

200 g

Spitskool en broccoli

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

½ zakje

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1992 kJ
Energie (kcal)476 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout7.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Schil de gember en snijd of rasp fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Soep maken
Soep maken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

Vis bakken
Vis bakken
3

• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw gaar in 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.