Skip to main content
Hoofdgerecht - Gekonfijte parelhoen met een crème van doperwten
Hoofdgerecht - Gekonfijte parelhoen met een crème van doperwten

Hoofdgerecht - Gekonfijte parelhoen met een crème van doperwten

Geserveerd met krieltjes en geglaceerde bospeen

Perfect voor Pasen! Ga je uitgebreid dineren tijdens Pasen? Serveer deze gekonfijte parelhoen als hoofdgerecht en kies de gegrilde groene asperges als voorgerecht.

Dit kleurrijke gerecht is met recht een parel te noemen! De parelhoen hebben we alvast voor je gekonfijt. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, met als resultaat een heerlijk malse parelhoen. Je maakt er doperwtencrème bij van buffelyoghurt - verrassend fris en romig.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

300 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Perssinaasappel

5 gram

Verse tijm & bieslook

150 gram

Bospeen

1 stuk(s)

Gekonfijte parelhoenpoot

100 gram

Doperwten

75 gram

Buffelyoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

50 ml

Kippenbouillon

1 tl

Suiker

¾ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4234 kJ
Energie (kcal)1012 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels14 g
Eiwitten45 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de citroen in parten. Was de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes doormidden. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de helft van de citroenparten tussen de krieltjes en bak in 25 – 30 minuten krokant. Schep halverwege om.

Schillen
2

Bereid ondertussen de bouillon. Pers de sinaasappel en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd het grootste deel van het groen van de bospeen (laat een klein stukje groen aan de peen) en schil de peen met een dunschiller. Haal de parelhoenpoot uit de verpakking en leg de parelhoen in de laatste minuten 13 – 15 minuten van de baktijd tussen de krieltjes op de bakplaat. Bak tot de parelhoen bruin en krokant is.

Bospeen glaceren
3

Leg de peen naast elkaar in een hapjespan met deksel en schenk de bouillon erover. Voeg de suiker, tijm en 4 el sinaasappelsap per persoon toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Haal vervolgens het deksel van de pan en laat het vocht in 5 minuten inkoken tot een siroop. Breng op smaak met peper en zout en roer er vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon door.

Doperwten stoven
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de doperwten 2 minuten. Schenk er 1 1/2 el water per persoon bij, verlaag het vuur en stoof de erwten, afgedekt, op middellaag vuur in 4 – 6 minuten gaar.

Doperwtencreme maken
5

Schep de gestoofde erwten in een hoge kom. Voeg 1/4 el roomboter per persoon en de buffelyoghurt toe, breng op smaak met peper en zout en meng met een staafmixer tot een gladde crème. Snijd de verse bieslook fijn.

Serveren
6

Verdeel de doperwtencrème over de borden en leg de gekonfijte parelhoen erop. Schep de geglaceerde bospeen ernaast en garneer met de bieslook en overige citroenparten. Serveer met de krieltjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini en gebakken kappertjes
Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

Krieltjes in paprikasaus met kipworstjes

met broccoli en witte kaas
Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

Double protein - Linguine in romige saus met dubbele portie garnalen

met courgette, tomaat en frisse citroen
Double Protein - Parelcouscous met dubbele portie garnalen

Double Protein - Parelcouscous met dubbele portie garnalen

met courgette, rode peper en citroen
Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

met salade en gebakken aardappel
Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt
Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

met bosui en pesto-vinaigrette
Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

met bospeen in sinaasappel-botersaus en appel-spruitensalade
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat
Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

Kippenbout met citroen en krieltjes uit de oven

met een romige stoof van boerenkool en paddenstoelen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla