Skip to main content
Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

8 - 10 porties | met speculaaskruiden, noten, zaden en appel

4.5
(8)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Haver
Gluten
Noten
Pecannoten
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

200 gram

Havermout

(Bevat: Haver, Gluten Kan bevatten: Cashewnoten, Macadamianoten, Gluten, Pecannoten, Pinda's, Paranoten, Sesamzaad, Pistachenoten, Noten, Tarwe, Rogge, Hazelnoten, Amandelnoten, Gerst, Walnoten)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

40 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

Energie (kJ)4897 kJ
Energie (kcal)1170 kcal
Vetten61.9 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers54.4 g
Vezels14.1 g
Eiwitten28.5 g
Zout1.4 g
Potassium144 mg
Calcium8.4 mg
Iron1.6 mg
Bakplaat met bakpapier
Mengkom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Leg de appel op een bakplaat met bakpapier en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de appel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de appel gedroogd is. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
Granola mengen
2
  • Voeg de havermout, suiker, speculaaskruiden, gezouten amandelen, pecannoten en pompoenpitten toe aan een grote mengkom.
  • Voeg de pindakaas, olijfolie en honing toe en meng met de granola.
  • Verdeel de granola gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven. Schep elke 10 - 15 minuten om, tot de granola volledig getoast is.
Serveren
3
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip).
  • Meng de gedroogde appel erdoor.
  • Bewaar in een luchtdicht bakje. 

Tip: Zodra de granola volledig is afgekoeld, wordt hij heerlijk knapperig!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders