Skip to main content
Kabeljauw met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano
Kabeljauw met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauw met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten

Hoewel het niet gebruikelijk is, kan venkel wel 2 meter hoog worden. Gelukkig is de venkel in je box een stuk kleiner dan dat, en daarmee veel gemakkelijker te bereiden!

Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3584 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8.5 g
Eiwitten40.3 g
Zout1.8 g
Potassium1039.2 mg
Calcium97.5 mg
Iron2.9 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de venkel en ui met de helt van de knoflook 2 minuten.
  • Roer de risottorijst erdoorheen en bak 1 minuut mee. Giet 1/3 van de bouillon erbij.
Risotto maken
2
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. 
Saus maken
3
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Halveer de tomaten en snijd het basilicum grof.
  • Rasp de schil van de citroen en snijd in 4 partjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en tomaten met de overige knoflook en de helft van het basilicum 3 - 4 minuten.
Pompoenpitten roosteren
4
  • Pers het sap van 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan, voeg de garnalen toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en zet, afgedekt, apart.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Vis bakken
5
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Rasp ondertussen de kaas met een fijne rasp.
Serveren
6
  • Voeg ondertussen de kaas toe aan de risotto samen met een flinke klont roomboter en 1/2 tl citroenrasp per persoon. Roer rustig door.
  • Serveer de risotto op borden en verdeel de vis en garnalensaus eroverheen.
  • Garneer met de pompoenpitten en het overige basilicum. Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders