Leg op ieder bord 2 el yoghurt. Daar kun je dan lekker de frietjes in dippen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250
Zoete aardappel
150
Broccoli
½
Peen
1
Ei
(Bevat Eieren)
2
Naturel yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25
Oude-kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Olijfolie
500
Groentebouillon
2
Bloem
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de bataat grondig en snijd in dunne frieten van 1 1/2 cm bij 1 1/2 cm. Leg de bataat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak 25 – 30 minuten in de oven.
Bereid ondertussen de bouillon in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Kook de broccoli en peen in de bouillon in 12 minuten gaar. Giet daarna af met behulp van een vergiet en stamp in het vergiet tot puree met een aardappelstamper.
Kluts in een kom het ei met de oude kaas, peper en zout. Voeg de broccoli-peenpuree toe aan het eimengsel. Meng goed door en voeg de bloem toe. Voeg eventueel een extra el bloem toe als het deeg te vloeibaar is.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Maak van het deeg met een grote lepel 3 hoopjes in de pan. Bak in 3 minuten bruin, keer om en bak 3 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en bak zoveel burgers totdat het beslag op is.
Serveer de broccoliburgers met de bataatfrietjes en de yoghurt.