HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroenteburgers Met Bataatfrietjes En Yoghurt
topBanner
Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt

Groenteburgers met bataatfrietjes en yoghurt

Lees meer

Leg op ieder bord 2 el yoghurt. Daar kun je dan lekker de frietjes in dippen!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500

Zoete aardappel

250

Broccoli

1

Peen

2

Ei

(BevatEi)

4

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50

Oude-kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Olijfolie

1000

Groentebouillon

4

Bloem

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2757 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de bataat grondig en snijd in dunne frieten van 1 1/2 cm bij 1 1/2 cm. Leg de bataat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak 25 – 30 minuten in de oven.

3

Bereid ondertussen de bouillon in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Kook de broccoli en peen in de bouillon in 12 minuten gaar. Giet daarna af met behulp van een vergiet en stamp in het vergiet tot puree met een aardappelstamper.

4

Kluts in een kom het ei met de oude kaas, peper en zout. Voeg de broccoli-peenpuree toe aan het eimengsel. Meng goed door en voeg de bloem toe. Voeg eventueel een extra el bloem toe als het deeg te vloeibaar is.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Maak van het deeg met een grote lepel 3 hoopjes in de pan. Bak in 3 minuten bruin, keer om en bak 3 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en bak zoveel burgers totdat het beslag op is.

6

Serveer de broccoliburgers met de bataatfrietjes en de yoghurt.