Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

Gevulde kipfilet met geitenkaas en spinazie

met pestoaardappeltjes, groene salade en pompoenpitten

Je serveert vanavond een restaurantwaardige maaltijd. De kipfilet gevuld met spinazie en geitenkaas zal bij iedereen in de smaak vallen!

Labels:
Familie
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Spinazie

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3181 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten44.8 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten41.9 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels12.3 g
Eiwitten44.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Bakpapier
Ovenschaal
Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om en haal na 15 minuten het deksel van de pan. Voeg 1/2 el pesto per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Vulling maken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de spinazie 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken. Voeg 2/3 van de geitenkaas en de overige groene pesto toe en roer goed door.

Kip vullen
3

Snijd de kipfilet in de lengte open, maar niet helemaal door. Leg de kipfilet in een met bakpapier beklede ovenschaal. Vul de kipfilet met het spinazie-geitenkaasmengsel, vouw dicht en breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 15 - 20 minuten in de oven.

Koken
4

Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water. Snijd de citroen in partjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de courgette, de sperziebonen en de overige spinazie met de honing-mosterddressing. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de pestoaardappelen over de borden. Snijd de gevulde kipfilet in plakken en serveer ernaast. Verkruimel de overige geitenkaas erover. Serveer met de salade en de citroenpartjes. Garneer het gerecht met de pompoenpitten.