Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Champignons
150 gram
Sperziebonen
170 gram
Witte langgraanrijst
4 tl
Gomasio-tuinkruidenmix
(BevatSelderij, Sesamzaad)2 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden
200 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel per persoon 1/8 bouillonblokje boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de slagroom en per persoon 1/8 bouillonblokje toe aan de hapjespan met champignons. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.
Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de overige gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.