BestellenCadeaubon
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Witte langgraanrijst

⅔ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3672 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers4 g
Vezels5.15 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel per persoon 1/8 bouillonblokje boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Rijst en sperziebonen koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbranden, maar dat gebeurt niet. Voeg dus geen extra olie toe.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Kipfilet bereiden
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
5

Voeg de slagroom en per persoon 1/8 bouillonblokje toe aan de hapjespan met champignons. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de overige gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.