Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Sperziebonen

85 gram

Witte langgraanrijst

2 tl

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Selderij, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers3 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote pan
Deksel
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rijst en sperziebonen koken
2

Voeg de rijst toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Kipfilet bakken
4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
5

Voeg de champignons, slagroom en 1/8 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet. Kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.