HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Conchiglie Met Kruidig Kipgehakt
topBanner
Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Het kipgehakt is extra smaakvol door de toegevoegde Italiaanse kruiden

Lees meer

De Italiaanse conchiglie, op ambachtelijke wijze bereid door onze pastaboer Fulvio, is een pastasoort met een schelpvorm. Omdat de schelpjes van binnen hol zijn, blijft de saus er lekker goed in zitten. Het kipgehakt met Italiaanse kruiden en de frisse crème fraîche komen hierdoor extra goed tot hun recht.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Rode paprika

220 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2794.9120000000003 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Mes
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de rode paprika klein.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt op middelhoog vuur 3 minuten.

4

Kook de conchiglie, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

5

Voeg de ui en knoflook toe aan het kipgehakt en bak 2 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout

6

Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Heb je krulpeterselie of rode peper over? Snijd dan de gewenste hoeveelheid fijn en bak dit mee met de groenten en het gehakt. Als je nog mesclun over hebt van de parelgerst, dan kun je dit als als frisse salade bij de maaltijd serveren. Voeg dan nog ½ fungesneden sjalot, ½ tl overgebleven oregano en olijfolie en balsamicoazijn naar smaak toe aan de mesclun.