De Italiaanse conchiglie, op ambachtelijke wijze bereid door onze pastaboer Fulvio, is een pastasoort met een schelpvorm. Omdat de schelpjes van binnen hol zijn, blijft de saus er lekker goed in zitten. Het kipgehakt met Italiaanse kruiden en de frisse crème fraîche komen hierdoor extra goed tot hun recht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Champignons
1 stuk(s)
Rode paprika
220 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
180 gram
Conchiglie
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)2 el
Crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de rode paprika klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt op middelhoog vuur 3 minuten.
Kook de conchiglie, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Voeg de ui en knoflook toe aan het kipgehakt en bak 2 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden.
Tip! Heb je krulpeterselie of rode peper over? Snijd dan de gewenste hoeveelheid fijn en bak dit mee met de groenten en het gehakt. Als je nog mesclun over hebt van de parelgerst, dan kun je dit als als frisse salade bij de maaltijd serveren. Voeg dan nog ½ fungesneden sjalot, ½ tl overgebleven oregano en olijfolie en balsamicoazijn naar smaak toe aan de mesclun.