topBanner
Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Gekonfijte parelhoen met aardappelpuree

Met in boter gesmoorde little gem en hazelnoten

Premium
Lees meer

Vandaag maak je gekonfijte parelhoen met een zelfgemaakte hartige saus. Je gebruikt hiervoor dezelfde pan, zo behoud je de smaak van het vlees. Om de saus lekker romig te maken, voeg je crème fraîche toe. De hazelnoten zorgen voor een knapperig accent.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

15 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

4 stuk(s)

Little gem

20 spriet(en)

Verse bieslook

4 bosje(s)

Verse dragon

2 stuk(s)

Gekonfijte parelhoenpoot

1 pak(ken)

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4117 kJ
Energie (kcal)984 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels6 g
Eiwitten41 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Aardappelstamper
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1/4 el boter per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de hazelnoten toe, bestrooi met zout en roerbak 2 – 4 minuten, of tot de boter bruin begin te worden. Haal de hazelnoten en een groot deel van de boter uit de pan en bewaar apart.

2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg samen met wat zout toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Snijd de blaadjes van de verse dragon en de verse bieslook fijn.

3

Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelmatig en bestrooi met peper en zout. Bak 2 minuten, dek af en bak nog 7 – 10 minuten, of tot de sla begint te slinken. Stamp ondertussen de aardappelen met 3/4 el roomboter per persoon, de mosterd, een flinke scheut melk, peper en zout tot een fijne puree.

4

Verhit dezelfde koekenpan als gebruikt voor de hazelnoten op middelmatig vuur. Voeg de gekonfijte parelhoen toe en bak in 2 minuten per kant goudbruin. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven, of totdat hij bruin en krokant is. Zet de koekenpan met 1 el bakvet per persoon opzij voor later gebruik. De rest van het bakvet heb je niet nodig.

5

Verhit 1/2 el boter per persoon in de koekenpan met bakvet van de parelhoen en roerbak de sjalot 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte balsamicoazijn toe en verhit totdat hij is verdampt. Zet het vuur laag, voeg de crème fraîche, 1 el water per persoon en de helft van de bieslook en de dragon toe. Breng op smaak met peper en zout door en roer goed door. Haal van het vuur.

6

Snijd de harde uiteinden van de little gem. Schenk de saus in diepe borden en verdeel er de aardappelpuree over. Leg er de parelhoen op en serveer met de gesmoorde little gem. Bestrooi met de hazelnoten en de overige bieslook en dragon.