HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGekonfijte Eend In Knapperig Ketjap Jasje
topBanner
Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade

Premium
Lees meer

Deze eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dat levert een restaurantwaardige maaltijd op met een zoete twist.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 bos(sen)

Radijs

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Rode peper

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte eendenpoot in met de ketjap. Leg met het vel naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd ze in kwartjes.

2

Bak de eendenpoot 20 – 22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon; 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijzen en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.

3

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.

4

Snijd de koriander, munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de rode peper door de saladekom met zoetzuur.

5

Meng vlak voor het serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.

6

Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en eendenpoot op de salade.