Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

5 gram

Sesamzaad

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Rode peper

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3489 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9 g
Vezels2.6 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Smeer de gekonfijte eendenpoot in met de ketjap. Leg met het vel naar boven in een ovenschaal en besprenkel met het sesamzaad. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve maantjes. Verwijder het loof van de radijsjes en snijd ze in kwartjes.

Tip: Je kunt de blaadjes van de radijsjes ook eten - spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf! Ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Zoetzuur maken
2

Bak de eendenpoot 20–22 minuten in de oven. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon; 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de radijzen en komkommer met de zoetzure dressing en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en schep regelmatig om.

Sinaasappel snijden
3

Pel de sinaasappel en snijd in dunne plakjes.

Smaakmakers snijden
4

Snijd de koriander, munt- en basilicumblaadjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de rode peper door de saladekom met zoetzuur.

Salade maken
5

Meng vlak voor het serveren de gemengde sla en verse kruiden met de zoetzure komkommer en radijsjes.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en serveer de rijst ernaast. Leg de sinaasappel en eendenpoot op de salade (zie TIP).

Tip: Heb je nog braadvocht over van de gekonfijte eendenpoot? Meng dit dan door de rijst.