Geglaceerde koolrabi met miso-aardappelpuree
met koolsla, pinda's en koriander
Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Koolrabi
250 gram
Aardappelen
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
25 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
- Verwijder het blad van de koolrabi en bewaar apart. Schil de koolrabi en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd het blad in dunne repen en kook de laatste 3 minuten mee met de aardappelen.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de koolrabi 4 - 6 minuten.
- Blus af met een scheutje water, dek af en laat 8 - 10 minuten stoven op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.
- Voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 1 minuut mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Hak ondertussen de koriander grof.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.
- Voeg de sojabonen, rodekool, wittekool en wortel en de sesamolie toe en roer goed om.
- Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
- Stamp de aardappelen, het koolrabiblad, de roomkaas en 2 tl miso per persoon met een aardappelstamper tot een puree. Voeg het bewaarde kookvocht toe en meng goed. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over de helft van een bord. Serveer de koolrabi op de puree en de koolsla ernaast.
- Garneer met de pinda's en overige koriander.