HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Ui

200 g

Sperziebonen

⅔ stuks

Appel

100 g

Franse brie

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2943 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10-12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.

4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing.

6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.