topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse salade

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

25 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

25 gram

Bloem

½ el

Wittewijnazijn

5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)844 kcal
Energie (kJ)3531 kJ
Vetten50.1 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers4 g
Vezels11.9 g
Eiwitten28.5 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Grote kom
Keukenpapier
Bord
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm breed. Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

Vis paneren
4

Dep de koolvis droog met keukenpapier en snijd in de lengte doormidden zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. 

Vis bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis na het bakken op te leggen. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en laat goed heet worden. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de vis te bakken. Haal de visstukken door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de vis 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Serveren
6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.