HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFish & Chips
topBanner
Fish & chips

Fish & chips

met ravigotesaus en frisse salade

Lees meer

Fish & chips komt uit Groot-Brittanië waar frietjes dus chips heten. Maar hoe noemen ze chips daar dan?

Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Familie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenTarweVisMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Gele wortel

100 gram

Radicchio & ijsbergsla

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

200 gram

Koolvishaasje

(BevatVis)

50.4 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 el

Bloem

10 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3500 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de komkommer in de lengte door en snijd vervolgens in halve maantjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout. Meng de slamix, komkommer en wortel met de dressing. Zet de salade apart en schep af en toe om.

4

Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Kluts de eieren los met een vork in een ander diep bord. Meng in een derde diep bord de panko met het paprikapoeder, peper en zout. Snijd de koolvis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna volledig door het ei en rol de vis dan door de panko, tot hij helemaal bedekt is.

5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis op te leggen na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

6

Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.