HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFilet Mignon Met Aardappelpuree En Knoflookjus
topBanner
Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

Filet mignon met aardappelpuree en knoflookjus

met een frisse radijsjessalade met spekjes en walnoot

Premium
Lees meer

Met deze filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:Aanpasbaar
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Filet mignon

600 gram

Kruimige aardappelen

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bieslook

½ krop(pen)

Botersla

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 bos(sen)

Radijs

50 gram

Kappertjes en gesneden augurken

50 gram

Spekblokjes

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

120 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5155 kJ
Energie (kcal)1232 kcal
Vetten83.0 g
waarvan verzadigd43.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Aluminiumfolie
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de filet mignon uit de koelkast, wrijf beide kanten in met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen. Breng water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui. Hak de bieslook fijn. Weeg de botersla af en snijd grof. Snijd de pruimtomaat in partjes. Verwijder de blaadjes van de radijs en snijd de radijs in kwarten.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de kappertjes en augurken en de gesnipperde rode ui door de dressing en breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 6 - 8 minuten knapperig. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Meet de roomboter af en houd 1 tl apart voor stap 5. Laat de overige roomboter smelten in de pan totdat het niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren. Bak de filet mignon 1 - 3 minuten per kant of tot de gewenste gaarheid. Haal het vlees uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg de knoflook toe aan de roomboter in de koekenpan en bak in 1 minuut goudbruin. Voeg per persoon 1/4 bouillonblokje en 1 el water toe en roer goed. Laat 1 minuut inkoken tot een jus op laag vuur.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de bieslook toe en per persoon: 1 tl mosterd en 1 tl roomboter. Voeg een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Voeg de botersla, radijs, spekjes en tomatenpartjes toe aan de saladekom en meng met de dressing. Garneer de salade met de walnootstukjes. Leg de filet mignon op de borden en giet de jus eroverheen. Serveer met de salade en de aardappelpuree.