Skip to main content
Double chocolate brownies
Double chocolate brownies

Double chocolate brownies

+/- 9 stuks | met walnoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kun jij als het aankomt op chocolade ook niet kiezen? Wij maken het extra makkelijk voor je! Met zowel witte- als melkchocoladedruppels én een handige bakmix, bak jij zonder treuzelen de lekkerste brownies.

Labels:
Recept
Allergenen:
Soja
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Soja Kan bevatten: Tarwe, Noten, Spelt, Amandelnoten, Sesamzaad, Gluten, Paranoten, Hazelnoten, Cashewnoten, Melk (inclusief lactose), Walnoten, Haver, Gerst, Pecannoten, Pistachenoten, Macadamianoten, Pinda's, Rogge)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

400 gram

Mix voor chocoladecake

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Pinda's, Ei, Soja, Lupine)

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Tarwe, Noten, Spelt, Amandelnoten, Sesamzaad, Gluten, Paranoten, Hazelnoten, Cashewnoten, Walnoten, Haver, Gerst, Pecannoten, Pistachenoten, Macadamianoten, Pinda's, Rogge)

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

80 ml

Water

40 gram

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)6932 kJ
Energie (kcal)1657 kcal
Vetten75.9 g
waarvan verzadigd37.6 g
Koolhydraten207.2 g
waarvan suikers145.4 g
Vezels11.6 g
Eiwitten28.2 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Grote kom
Ovenschaal
Handmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier (zie Tip).
  • Mix in een grote kom de eieren, de roomboter, het water en de cakemix tot een egaal beslag.

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een rechthoekige ovenschaal.

Bownie bakken
2
  • Voeg 2/3 van de walnoten en 2/3 van de witte- en melkchocoladedruppels toe aan het beslag.
  • Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bestrooi met de overige walnoten en witte- en melkchocoladedruppels.
  • Bak de brownie 22 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
  • De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.

Tip: Houd je van een smeuïge brownie? Houd dan de kortere baktijd aan. 

Serveren
3
  • Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen (zie Tip).
  • Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten verder.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders