topBanner
Dadel-notenreep voor bij de koffie

Dadel-notenreep voor bij de koffie

Met pindakaas

Lees meer

De lekkerste repen met dadels en noten maak je helemaal zelf. Dadels zijn zachte, zoete steenvruchten die vers of gedroogd gegeten worden. Door het drogen worden de natuurlijke suikers nog intenser. Deze gezonde snack doet het goed bij een kop koffie of als tussendoortje.

Allergenen :NotenPinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

60 gram

Pistachenoten

(BevatNoten)

60 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

2 bakje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

150 gram

Dadelstukjes

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1707 kJ
Energie (kcal)408 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels6 g
Eiwitten7 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Staafmixer of blender
Bakpapier
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de dadelstukjes, pindakaas en de roomboter met een mixer (blender of staafmixer) tot een kleverige massa. Hak de overige noten grof en roer deze door de kleverige massa.

2

Schep het mengsel in een ovenschaal met bakpapier. Druk stevig aan zodat alles tegen elkaar aanplakt (de bodem hoeft niet helemaal bedekt te zijn). Bestrooi met snuf grof zout.

3

Zet de ovenschaal in de oven en bak 8 - 10 minuten. Zet vervolgens in de koelkast zodat de reep kan afkoelen en de boter weer hard wordt.

4

Breek de dadel-notenplak in brokken en serveer bij de koffie. Bewaar overige brokken in een trommel in de koelkast.