Skip to main content
W22 - Christmas Main Surcharge - Fish (Salmon)

W22 - Christmas Main Surcharge - Fish (Salmon)

with gremolata, bimi & sugarsnaps with lemon butter

Allergenen :
Tree nuts
Pistazien
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende rode aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Bimi broccoli

50 gram

Sugarsnaps

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

1 takje(s)

Verse rozemarijn

40 gram

Cranberrychutney

10 gram

Pistachenoten

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3464 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels13.6 g
Eiwitten16.4 g
Zout1.4 g
Potassium284.5 mg
Calcium47.8 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pot
Large Frying Pan
Aardappelstamper
Kleine kom
Keukenpapier
Deksel
Kom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 200°C. Boil plenty of salted water in a pot for the potatoes.
  • Cut any larger potatoes in half. Parboil the potatoes for 10 - 12 minutes, then drain and transfer the potatoes to a parchment-lined baking sheet.
  • In the meantime, heat a clean large frying pan over medium-high heat. Toast the almond flakes for 2 - 3 minutes, or until golden brown, then remove from the pan and set aside.
2
  • Crush or mince the garlic. Discard the rosemary stalk and finely chop the leaves. In a small bowl, combine 3/4 of the olive oil with the rosemary and half of the garlic.
  • Gently crush the potatoes using a potato masher or a mug. Drizzle the potatoes with the rosemary oil and season with salt and pepper.
  • Roast in the oven for around 20 minutes until golden-brown and crispy.
3
  • Pat the salmon dry with kitchen paper and transfer to a second parchment-lined baking sheet. Season to taste with salt and pepper.
  • Bake the salmon in the oven (see below for the exact cooking time).
  • In a bowl, combine the cranberry chutney, mustard, soy sauce with a drizzle of olive oil. 
  • Spread the glaze in the last 5 minutes of baking time on the salmon.

400g: 15 - 19 minutes
600g: 20 - 24 minutes
800g: 25 - 28 minutes 

4
  • Finely chop the onion and cut the broccolini in half lengthwise.
  • Heat a drizzle of olive oil over medium-high heat in the same large frying pan used for the shaved almonds.
  • Fry the broccolini for 6 - 8 minutes or until evenly browned, then deglaze with a splash of water.
  • Add the onion and sugar snaps, cover with a lid and allow to cook for 4 - 5 minutes over medium heat. Season with salt and pepper.
5
  • Meanwhile, cut half of the lemon into wedges. Zest and juice the rest into two small separate bowls.
  • Add the lemon juice and the butter to the vegetables and fry for another minute.
  • Chop the pistachio nuts and the parsley (see Tip).
  • In a bowl, combine the rest of the garlic with the pistachio nuts, parsley, white wine vinegar, extra virgin olive oil and lemon zest to taste. Season to taste with salt and pepper.

Tip: Do you have an immersion blender? Use it to blend all the ingredients for the gremolata until you achieve a smooth texture.

6
  • Serve the salmon, potatoes and vegetables on serving trays or large plates.
  • Garnish the vegetables with the shaved almonds. 
  • Top the salmon with the gremolata and serve with the lemon wedges.
  • Serve the potatoes with some mayonnaise if preferred.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

Wraps met Aziatisch gemarineerde biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's
Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Geschnetzeltes van romige kip en champignons

Zwitserse klassieker met aardappelkoekjes en salade
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst
Krokante kip met geroosterde groenten

Krokante kip met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccoli, bosui en komkommer
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Volkoren pita's met pikante kipgyros

Volkoren pita's met pikante kipgyros

met zelfgemaakte tzatziki en little gem
Rendang met rundvlees en pittige boontjes

Rendang met rundvlees en pittige boontjes

met rijst, gember en citroengras
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Falafelbowl met couscous en verse munt

Falafelbowl met couscous en verse munt

met komkommer, rode puntpaprika en yoghurt-tahinsaus
Romige spaghetti met broccoli

Romige spaghetti met broccoli

met geitenkaas, walnoot en semi-gedroogde tomaten
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met buffelmozzarella en Italiaanse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes