HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgettepasta Met Romige Kruidenkaassaus
topBanner
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum

Lees meer

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Mini-romatomaten

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 gram

Courgette-spaghetti

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3021 kJ
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten mee.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

5

Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.