Courgettepasta met romige kruidenkaassaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd. Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

gram

Spaghetti

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

25 gram

Kruidenroomkaas

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

10 gram

Walnootstukjes

50 gram

Courgetti

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3021 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.2 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

Spaghetti koken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten mee.

Smaakmakers mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

Mengen
5

Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.

Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.