
Chili sin carne taco's met paprikasalsa
met linzen en witte kaas
Geef dit gerecht extra pit met TABASCO®. Deze pittige pepersaus is gemaakt met slechts 3 ingrediënten: pepers, zout en azijn. Dé smaakmaker als je van lekker pittig houdt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ blik(ken)
Linzen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
100 gram
Passata
70 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
40 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groene paprika
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 stuk(s)
Tabasco
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de koriander fijn.

- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten (zie Tip).
- Spoel de linzen af in een vergiet.
- Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
- Blus af met de passata en 25 ml water per persoon. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 1 - 2 minuten zachtjes sudderen.
Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

- Giet de mais af. Voeg de helft van de mais toe aan de chili sin carne.
- Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
- Meng in een kom de overige ui, mais en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

- Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
- Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel.
- Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zijn eigen taco's vullen (zie Tip).
Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!