Skip to main content
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel

4.3
(128)

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Ei
Mosterd
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2832 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten32.9 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels15.7 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.8 g
Potassium546.3 mg
Calcium89 mg
Iron0.9 mg
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Was of schil de pastinaak. Snijd de pastinaak en de ui in partjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. 
  • Verdeel de krieltjes en groenten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Bak 25 minuten in de oven, of tot de groenten goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Kip bakken
2
  • Verhit, in de laatste 11 minuten baktijd van de krieltjes en groenten, een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. 
  • Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Dressing maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de citroenmayo en de aangegeven hoeveelheid water.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. 
  • Serveer de kipfilet ernaast.
  • Besprenkel met de dressing en garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders