Cheeseburger met cheddar en tomaat
Cheeseburger met cheddar en tomaat

Cheeseburger met cheddar en tomaat

met gebakken aardappeltjes en sla

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
•Soy
•Wheat
•Milk
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roseval potatoes

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

½ head

Butter lettuce

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

15 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3836 kJ
Calories917 kcal
Fat42.7 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate93.2 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein36.5 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes.
  • Meng de aardappelpartjes in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 - 40 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om.
  • Bak de laatste 4 - 5 minuten de hamburgerbol mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan slechts 2/3 van de aardappelen. De overige aardappelen kun je bewaren voor de volgende dag.

 

Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Houd 2 tomatenplakken per persoon apart voor op de burger. 
  • Meng in een saladekom de tomaat met de sla, de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Ui bakken
3
  • Verhit in een koekenpan met deksel de roomboter op middellaag vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur naar middelhoog en bak de burger met de ui 1 - 2 minuten.
  • Draai de burger om en bestrooi met de chedddar. Draai het vuur laag en bak de burger, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zodat de kaas smelt.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en verdeel wat van de sla erover.
  • Leg de apart gehouden tomatenplakjes erop.
  • Verdeel de gebakken ui erover en werk af met de cheeseburger.
  • Besprenkel met het bakvocht in de koekenpan van de burger.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes, de overige salade en mayonaise naar smaak.