Cheeseburger met cheddar en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met cheddar en tomaat

Cheeseburger met cheddar en tomaat

met gebakken aardappeltjes en sla

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Rosevalaardappelen

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3836 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten42.7 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten93.2 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels14.5 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes.
  • Meng de aardappelpartjes in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 - 40 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om.
  • Bak de laatste 4 - 5 minuten de hamburgerbol mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan slechts 2/3 van de aardappelen. De overige aardappelen kun je bewaren voor de volgende dag.

 

Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Houd 2 tomatenplakken per persoon apart voor op de burger. 
  • Meng in een saladekom de tomaat met de sla, de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Ui bakken
3
  • Verhit in een koekenpan met deksel de roomboter op middellaag vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.
  • Verhoog het vuur naar middelhoog en bak de burger met de ui 1 - 2 minuten.
  • Draai de burger om en bestrooi met de chedddar. Draai het vuur laag en bak de burger, afgedekt, nog 2 - 3 minuten zodat de kaas smelt.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en verdeel wat van de sla erover.
  • Leg de apart gehouden tomatenplakjes erop.
  • Verdeel de gebakken ui erover en werk af met de cheeseburger.
  • Besprenkel met het bakvocht in de koekenpan van de burger.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes, de overige salade en mayonaise naar smaak.