
Cheeseburger met cheddar en tomaat
met gebakken aardappeltjes en sla
De roseval aardappel is een vrij jong aardappelras uit Bretagne. Door de schil te laten zitten behoud je z'n geliefde smaak en mooie kleur - zeer restaurantwaardig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
250 gram
Roseval aardappelen
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ head
Botersla
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelparten 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 4 - 5 minuten de hamburgerbol mee.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakken en haal de bladeren sla los van de krop. Houd 1 plak tomaat per persoon apart voor op de burger. Meng in een saladekom de tomaat met de sla, de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit in een koekenpan met deksel de roomboter op middellaag vuur en bak de ui 4 - 6 minuten.

Verhoog het vuur naar middelhoog en leg de half-om-half hamburger bij de uienringen in de koekenpan. Bak de burger 1 - 2 minuten en keer om. Bestrooi de burger met de geraspte cheddar en dek de pan af. Zet het vuur laag en laat de cheddar in 2 - 3 minuten smelten. Haal de burger daarna uit de pan.

Snijd de hamburgerbol open. Beleg met wat botersla, een plak tomaat, wat ui en de burger. Schenk het bakvet over de hamburger.

Serveer de burger met de aardappelparten, de overige salade en de mayonaise.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje: meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout.