Skip to main content
Romige kaasfonduedip met hertengehaktballetjes
Romige kaasfonduedip met hertengehaktballetjes

Romige kaasfonduedip met hertengehaktballetjes

met broccolini in ontbijtspek en crudités

Met dit recept tover je 318 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Bloemkoolroosjes

100 gram

Bimi broccoli

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Witlof

⅓ stuk(s)

Paarse wortel

120 gram

Hertengehaktballetjes Provençaals

1 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten72.4 g
waarvan verzadigd43 g
Koolhydraten11.9 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels7.3 g
Eiwitten24.1 g
Zout2.2 g
Potassium257.2 mg
Calcium28.9 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Koken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de groenten. 
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en haal de bladeren los. Halveer de wortel in de lengte en snijd in reepjes van 5 cm lang. 
  • Halveer de grote bloemkoolroosjes. Halveer eventueel de dikkere stronken broccolini in de lengte.
  • Kook de bloemkool en broccolini 30 seconde in de pan. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Roosteren
2
  • Wikkel het ontbijtspek om de stelen van de broccolini en verdeel de broccolini met spek aan één kant over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en  zout. Rooster de broccolini met spek 4 minuten in de oven.
  • Verdeel de bloemkool naast de broccolini over de bakplaat met bakpapier en rooster de bloemkool en broccolini nog 9 - 11 minuten in de oven.
Kaasfonduedip maken
3
  • Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de room toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven de steelpan.
  • Laat 2 - 4 minuten inkoken op laag vuur.
  • Voeg de mosterd toe aan de pan samen met beide kazen. Rasp nootmuskaat boven de pan naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hertengehaktballetjes 3 - 5 minuten.
  • Verdeel de kaasfonduedip over 1 bakje per persoon.
  • Plaats de bakjes in het midden van de borden en verdeel de groenten en de hertengehaktballetjes eromheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

met granaatappel, romige bieslooksaus en sperziebonen met amandelschaafsel
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Kruidige kippensoep met room

Kruidige kippensoep met room

met paksoi, wortel en aardappelen
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

met sperziebonen
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

met toppings van blauwe kaas, ontbijtspek en cranberrychutney
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met krieltjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pittige yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pittige yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met laksa stijl noedelsoep en Thais basilicum

Garnalen met laksa stijl noedelsoep en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witlofsalade
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais