Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

met broccolirijst en pesto

Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Vis
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Broccolirijst

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

250 ml

Water

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2221 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten28.8 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Kom

Instructies

Bulgur en broccolirijst koken
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan. Breng aan de kook.
  • Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.
  • Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe.
  • Giet af indien nodig en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pesto mengen
3
  • Meng de tomaat en komkommer met de dressing.
  • Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de broccoli-bulgur over de borden.
  • Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat- en komkommerblokjes.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.