
Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers
met broccolirijst en pesto
Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
50 gram
Broccolirijst
40 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
(Bevat Vis)
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
10 ml
Basilicumcrème
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan. Breng aan de kook.
- Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.
- Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe.
- Giet af indien nodig en laat uitstomen.

- Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.
- Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout.

- Meng de tomaat en komkommer met de dressing.
- Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de broccoli-bulgur over de borden.
- Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat- en komkommerblokjes.
- Besprenkel met de basilicumcrème.
Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.