Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers
Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

met broccolirijst, pesto en geschaafde amandelen

Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Low Carb

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli rice

45 g

Bulgur

5 g

Shaved almonds

75 g

Hot smoked salmon flakes

20 g

Green pesto

½ piece

Tomato

⅓ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories544 kcal
Energy (kJ)2275 kJ
Fat31 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate33 g
Sugar5 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bulgur en broccolirijst koken
1

Bereid per persoon 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af indien nodig en laat uitstomen.

Groenten snijden
2

Verhit een koekenpan om middelhoog vuur zonder olie. Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Meng ondertussen per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout in een kom. Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.

Pesto mengen
3

Meng de tomaat en komkommer met de dressing in de kom. Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pesto broccoli-bulgur vulling over 2 diepe kommen. Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat-komkommerblokjes. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.