Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Broccolirijst
85 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)10 gram
Geschaafde amandelen
(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)150 gram
Zalmsnippers
(BevatVis)40 gram
Groene pesto
(BevatNoten, Melk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Tomaat
⅔ stuk(s)
Komkommer
1 el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid per persoon 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af indien nodig en laat uitstomen.
Verhit een koekenpan om middelhoog vuur zonder olie. Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Meng ondertussen per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout in een kom. Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.
Meng de tomaat en komkommer met de dressing in de kom. Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pesto broccoli-bulgur vulling over 2 diepe kommen. Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat-komkommerblokjes. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.