Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Broccoli rice
45 g
Bulgur
5 g
Shaved almonds
75 g
Hot smoked salmon flakes
20 g
Green pesto
½ piece
Tomato
⅓ piece
[Persian] cucumber
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
White wine vinegar
Bereid per persoon 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af indien nodig en laat uitstomen.
Verhit een koekenpan om middelhoog vuur zonder olie. Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Meng ondertussen per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout in een kom. Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.
Meng de tomaat en komkommer met de dressing in de kom. Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pesto broccoli-bulgur vulling over 2 diepe kommen. Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat-komkommerblokjes. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.
Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.