HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgurbowl Met Warmgerookte Zalmsnippers
topBanner
Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

met broccolirijst, pesto en geschaafde amandelen

Lees meer

Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustLekker snelNieuwExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Broccolirijst

85 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

10 gram

Geschaafde amandelen

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

150 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

40 gram

Groene pesto

(BevatNoten, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Pruimtomaat

⅔ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2266 kJ
Energie (kcal)542 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Meng ondertussen per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout in een kom. Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.

3

Meng in een kom de tomaat en komkommer met de dressing. Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de broccoli-bulgur over de borden. Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat- en komkommerblokjes. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.