Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

met broccolirijst, pesto en geschaafde amandelen

Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Koolhydraatarm

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccolirijst

45 gram

Bulgur

5 gram

Amandelschaafsel

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

20 gram

Pesto genovese

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)542 kcal
Energie (kJ)2266 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers4 g
Vezels5.2 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Bulgur en broccolirijst koken
1

Bereid per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de geschaafde amandelen goudbruin. Meng ondertussen per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout in een kom. Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.

Pesto mengen
3

Meng in een kom de tomaat en komkommer met de dressing. Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broccoli-bulgur over de borden. Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat- en komkommerblokjes. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.