Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes

Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes

met courgette, tomaat, gedroogde cranberry's en frisse dressing

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Soja
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

20 gram

Mix van ui en knoflook

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

20 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Honing

150 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3411 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten96.6 g
waarvan suikers34.9 g
Vezels19.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe. Zet het vuur laag en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui-knoflookmix en de courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de citroen in 8 partjes.
  • Snijd de munt en de bladpeterselie fijn.
  • Meng de helft van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, peper en zout.
  • Meng in een saladekom de tomatenblokjes met de gedroogde cranberry's en overige verse kruiden.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Vegan kipstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op hoog vuur. Bak de vegan kipstukjes in 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg vervolgens 1 el water per persoon toe en bak tot het water verdampt is.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg 1 el honing per persoon en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gekookte bulgur en gebakken groenten toe aan de saladekom met tomatenblokjes en meng goed. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over kommen en leg de vegan kipstukjes erop.
  • Besprenkel met de munt-yoghurtsaus.
  • Garneer met de gezouten amandelen.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.