Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes

Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes

met gedroogde cranberry's, yoghurtsaus en courgette

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
•Eieren
•Soja
•Melk (inclusief lactose)
•Amandelnoten
•Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

20 gram

Mix van ui en knoflook

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

20 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

150 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3411 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten96.6 g
waarvan suikers34.9 g
Vezels19.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom
•Kleine kom

Instructies

Bulgur koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe. Zet het vuur laag en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes en de citroen in partjes.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui-knoflookmix en de courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de munt en de peterselie fijn. Meng de helft van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, peper en zout.
  • Meng in een saladekom de tomatenblokjes met de gedroogde cranberry's en overige verse kruiden.
Mengen
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op hoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes in 4 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg 1 el honing per persoon en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gekookte bulgur en gebakken groenten toe aan de saladekom met tomatenblokjes en meng goed.
Serveren
4
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over kommen en leg de vegetarische kipstukjes erop.
  • Besprenkel met de munt-yoghurtsaus. Garneer met de amandelen. Serveer met de overige citroenpartjes.