Brunchbox | Paasbrunch met quiche lorraine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Paasbrunch met quiche lorraine

Brunchbox | Paasbrunch met quiche lorraine

4p | met Eggs Royale, koffiekoeken and paasbrood

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Vis
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

200 gram

Spinazie

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Mango

60 gram

Bosbessenjam

240 gram

Viennoiserie

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Quiche lorraine

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Vis, Mosterd, Selderij, Soja, Lupine, Sulfiet, Pinda's, Noten)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)10107 kJ
Energie (kcal)2416 kcal
Vetten120.7 g
waarvan verzadigd55.6 g
Koolhydraten223 g
waarvan suikers91.5 g
Vezels25.9 g
Eiwitten82.9 g
Zout6.6 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Garde
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Large Frying Pan
Kom

Instructies

1
  • Breng water aan de kook in een ruime steelpan (zie Tip). Voeg de wittewijnazijn toe.
  • Breek elk ei in een klein glas. Maak met een garde een draaikolk in het water in de pan.
  • Laat voorzichtig de eieren een per een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Pocheer de eieren 4 - 5 minuten, of tot het eiwit volledig gaar is. Haal daarna de eieren uit de pan met een schuimspaan.

Tip: Je kunt de eieren ook koken. Breng dan water aan de kook in een ruime pot en kook de eieren 8 - 10 minuten.

2
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Bak de quiche 10 - 12 minuten in de oven.
  • Bak de briochebroodjes en koffiekoeken de laatste 6 - 8 minuten mee met de quiche.
  • Pers ondertussen de appelsienen.
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie hand per hand toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak de spinazie 4 - 6 minuten al roerend.
  • Verhit de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
4
  • Schil ondertussen de mango. Snijd daarna in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over 4 kommen.
  • Garneer met de mango en besprenkel met honing naar smaak.
5
  • Snijd de briochebroodjes doormidden en verdeel over de borden.
  • Leg de spinazie en gerookte zalm erbovenop.
  • Leg het gepocheerde ei op de zalm en verdeel de hollandaisesaus erover.
6
  • Snijd de quiche in stukken.
  • Schenk het appelsiensap in glazen.
  • Serveer de koffiekoeken, confituur, quiche, yoghurtbowls, appelsiensap en Eggs Royale op tafel.

Vrolijk Pasen!