Broodje pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje pulled chicken

Broodje pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade

Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ tl

Verse gember

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3193 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten36.4 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten32.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.
  • Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp.
  • Meng de wittekool en wortel in een kom met de geraspte gember en de mayonaise. Schep goed om en zet opzij.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

 

Zoetzuur maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout.
  • Voeg de komkommer, ui en rode peper toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de pulled chicken toe.
  • Verwarm ongeveer 4 minuten al roerend.
Kip bereiden
4
  • Snijd de demi-baguette open, beleg met de wortel-gembersalade en schep de pulled chicken erop. Verdeel de ingelegde komkommer en ui over de broodjes.
  • Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten.