HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Met Zelfgemaakte Pulled Chicken
topBanner
Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade

Lees meer

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen :SojaGlutenTarweRoggeGerstMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ zakje(s)

Gemalen citroengras

2 stuk(s)

Kippendij met bot

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(BevatGluten, Tarwe, Rogge, GerstKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Ketjap manis

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)770 kcal
Energie (kJ)3221 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels9.3 g
Eiwitten32 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de kippendij in met het gemalen citroengras, peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 2 - 3 minuten. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.

2

Verlaag het vuur van de koekenpan met kippendij en voeg 1 el water per persoon toe. Dek af en bak nog 12 - 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 el ketjap per persoon toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

3

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel. Snijd in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng de komkommer, rode ui en rode peper in een kom en voeg per persoon: 1 el witte wijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

4

Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng de geraspte wortel in een saladekom met de geraspte gember en de mayonaise. Schep goed om en zet opzij.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

5

Haal de kippendij uit de pan wanneer hij gaar is. Trek de kippendij uit elkaar met 2 vorken. Meng de stukken kippendij terug in de pan met de overgebleven saus en roer door. Beleg de demi-baguette met de wortel-gembersalade en schep de kip erop. Verdeel de ingelegde komkommer en rode ui over de broodjes.

6

Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten.