Broodje omelet met pittige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en coleslaw

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Portobello

100 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ tl

Mosterd

¼ tl

Honing

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers5 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden.Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof.Snijd de portobello in plakken. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

Coleslaw mengen
2

Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart.Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven.Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

Omelet bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak de portobello met de knoflook, peper en zout in 4 minuten gaar en bruin.Verkruimel de Danablu boven de omelet.

Serveren
4

Snijd het broodje open.Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes.Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet.Serveer de broodjes met de overige coleslaw.