Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Portobello
100 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Danablu
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
¼ tl
Mosterd
¼ tl
Honing
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden.Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof.Snijd de portobello in plakken. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart.Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven.Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak de portobello met de knoflook, peper en zout in 4 minuten gaar en bruin.Verkruimel de Danablu boven de omelet.
Snijd het broodje open.Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes.Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet.Serveer de broodjes met de overige coleslaw.