Skip to main content
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Met gebakken portobello en coleslaw

4.2
(3,7K)

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering van het Nederlandse koolsla is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris, heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!

Allergens:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

1 unit

Portobello

100 g

Rodekool en wortel

(May be present: Selderij)

1 unit

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Contains: Gluten, Soja, Sesamzaad)

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

25 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

¼ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3707 kJ
Calories886 kcal
Fat52 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate68 g
Sugar5.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

snijden
1

• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers of snijd de knoflook fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

salade
2

• Voeg de groentemix toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de peterselie, peper en zout door.

ei
3

• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin. • Verkruimel de danablu boven de omelet.

serveren
4

• Snijd het broodje doormidden. • Snijd de omelet door de helft en verdeel over het broodje. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes